Äta strikt och gå upp i vikt

De flesta som har sett Bamse vet nog om Skalmans mat-och-sov-klocka. Den ringer när det är dags för de olika målen mat och när han ska ta sina tupplurar. Jag behöver kanske inte ett alarm när jag ska sova, men däremot har jag nu ställt in så att min telefon talar om sex gånger om dagen när jag ska äta. Jag försöker febrilt att gå upp i vikt, men det är svårt. Så jag börjar där. Fler mål om dagen borde ju göra något. Jag har gjort egna energibars som jag ska slänga upp receptet till så småningom och till mellis på eftermiddagen hinkar jag i mig smoothie (lättare att dricka mycket kalorier än att äta). Så håll tummarna, jag ligger nu på ungefärliga 57 kilo och blir helnöjd om jag får väga 61. 4 kilo låter lite men hujedamig vilken uppförsbacke det kan vara!

Bananer, blåbär (egenplockade), blandade bär (från butiken) och soygurt (vanilj eller bär). Smoothie kan vara bland det enklaste att fixa ihop.

Bananer, blåbär (egenplockade), blandade bär (från butiken) och soygurt (vanilj eller bär). Smoothie kan vara bland det enklaste att fixa ihop.

2 Comments

  1. Ingrid och Sigvard

    Det är bra att du håller koll på din vikt. Att äta oftare är säkert bra , men får du i dig alla näringsämnen?

    • stallpigan

      Jag tror det! Sedan vi började äta veganskt har vi ju mycket mer koll. Så risken är att jag inte fått i mig alla näringsämnen innan, då tänkte jag ju inte alls på det! Jag tror att jag bara måste äta mer 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.