Efterrätt på Ernstis sätt

Jag satt häromdagen och tittade på ett par gamla Sommar med Ernst-avsnitt. Där fik jag bland annat veta att han av sina vänner blivit kallad för Ernsti. Väldigt användbart tycker jag, med tanke på att det är oerhört svårt att säga “gör ErnstS skohylla” eller “laga Ernsts efterrätt”. Hur som helst gjorde han en oerhört somrig och enkel dessert som jag blev inspirerad av. Jag tror att barnet i en blir extra lyckligt när man får ta en massa goda grejer och blanda ihop dem till en enda röra. Sen längtar jag något galet till vår och sommar just nu. Jag har påbörjat en somrig spellista på Spotify och blev förstås extra sugen på den här somriga efterrätten. Mitt recept finner ni nedan!

Somrig efterrätt med saltad karamelsås

Du behöver:

Vaniljglass

Turkisk youhurt

Hallon

2 dl grädde

2 dl socker

2 dl sirap

2 tsk flingsalt

Tillagning:

  1. Gör först såsen genom att koka samman grädde, socker och sirap. Låt puttra några minuter och tag sen av plattan. Blanda ner flingsaltet.
  2. Lägg valfri mängd vaniljglass, turkisk yoghurt och hallon i en bunke. Blanda om. Lägg antingen upp i serveringsskålar eller gör som jag och häll karamellsåsen över allt det goda i bunken och ät direkt från den. Bilderna ovan är bara för att det ser snyggare ut, haha. Tror heller inte att man kan få för mycket karamellsås så ös på bara!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.