Dags att bli mer sockerfri

Gustaf och jag har socker-detoxat tillsammans en gång tidigare. I ungefär två månader provade vi att välja bort så mycket socker som möjlligt. Man mår absolut bättre av det, blir piggare och allt, men jag tappade naturligtvis några kilon i processen. Nu vill Gustaf sluta med socker igen. Han känner sig väldigt påverkad av det och blir mycket lättare förkyld. Jag ska ta det lite försiktigt. Jag vill såklart inte att socker ska vara det som får mig att hålla vikten, men jag måste nog ta det successivt för att hitta substitut. När vi var på Vika förra veckan bakade jag i alla fall en hyfsat sockerfri chokladtårta. Grundreceptet är från bakasockerfritt.se, men jag har gjort om lite grann. Den är helt sanslöst god, jag skulle utan problem kunna äta en hel sån här själv!

Sockerfri chokladtårta

Du behöver:

ca 4 dl grädde

200 g mörk choklad (med så lite socker som möjligt)

250 g mascarponeost

Valfria bär

Tillagning:

  1. Koka upp 2 dl av grädden i en kastrull.
  2. Ta grädden från plattan och rör ner chokladen i bitar tills du får en härlig kräm.
  3. Blanda ner mascarponen tills smeten blir slät.
  4. Klä en form (matlåda, ugnsform eller vad som passar bäst) med folie, häll i smeten och låt atå i kylen i några timmar tills den stelnat.
  5. Vispa resten av grädden. Vänd upp kakan på ett uppläggningsfat och smeta grädden ovanpå. Dekorera med bär.

2 Comments

    • stallpigan

      Jag tänkte faktiskt göra den till min födelsedag, men så blev det den veganska istället. Men den här måste du bara prova! Så gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.