Rosa dröm och is på sjön

Morgnarna har varit fantastiska under januari. I alla fall de som inte varit molniga. Då har himlen skimrat i vackra, rosa nyanser och den snö som är kvar har legat alldeles blå på marken. I söndags vaknade jag av att Mysak kom och la sig som en spinnande halsduk över halsen på mig. Sådär låg vi och gosade medan Gustaf sov bredvid, tills plikten kallade efter en timme. Tuppen gol i hönshuset när jag traskade till dasset. Sen fick jag för mig att pallra mig ned till sjön som låg frusen nedanför oss. Jag har knappt hunnit kolla isen tidigare, temperaturerna växlar så och så har det varit en massa snö om vartannat. Men nu var isen tjock och jag tassade ut på sjön i Gustafs foppa-tofflor. Lite läskigt, jag har världens vattenskräck, men så älskar jag ju is också. Det var helt makalöst vackert. Jag blev så sugen på att åka skridskor, men jag skulle iväg så det fanns ingen tid. Dagen därpå blev det plusgrader, haha. Men än är inte vintern över så jag hoppas innerligt att vi får sån där fin is igen snart!

Lilla Skorpan kikar ut.

Lilla Skorpan kikar ut.

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.