Liten katt som längtar ut och än är inte Julen slut

Våra små kissemissar blir allt tamare för varje vecka. Nu plötsligt vill Mysak gosa nästan varje chans han får. Han stryker sig mot handen, vill bli kliad i nacken och trycker upp ryggen när man klappar. Hans brorsa Skorpan är som vanligt steget efter, han låter Mysak testa att det verkligen är lugnt innan han hakar på. Skorpans favoritsysselsättning är att sitta i fönstret och titta på fåglarna. Jag tror att han längtar ut dit för att få jaga de där fjäderfäna. Personligen hoppas jag dock att han satsar mer på möss och sorkar. Våran ena katt på gården är nämligen bra på att fånga fåglar och det är rätt ledsamt alla gånger han kommer med en ovanlig och sällsynt art.

Gustaf och jag har haft det riktigt juligt i stugan efter nyår. Ofta känns det som att Julen är slut efter annandagen. Man har festat upp all julmat och julgodis och vissa slänger ut granen första chans de får. Vi kände att nej, banne mig, julen varar ju ända till påska (typ). Åtminstine har man ett par veckor på sig efter nyår att fortsätta tända ljusstakar, äta lussebullar och lyssna på julsånger. Vi har alltså gjort det mesta av hela den här Julen, vilket känns väldigt bra.

När det är såhär vackert utanför fönstret så måste man bara värma på lite glögg.

När det är såhär vackert utanför fönstret så måste man bara värma på lite glögg.

Julkärven kom också upp tillslut. Med all snö som lagt sig senaste dagarna har det behövts extra gott till småfåglarna.

Julkärven kom också upp tillslut. Med all snö som lagt sig senaste dagarna har det behövts extra gott till småfåglarna.

Och då har som sagt en viss Skorpan lite extra underhållning.

Och då har som sagt en viss Skorpan lite extra underhållning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.