Bra med drag en födelsedag

I söndags fyllde min pappa år. Han (liksom de flesta över 30) tycker inte att det är någon större vits med att fira. Men som min kloka mamma sagt så borde alla älska att bli äldre för alternativet är inte särskilt roligt. Födelsedagen är därför något av det härligaste vi kan fira, särskilt för någon (som min pappa) som klarat sig genom cancer. Ta alla chanser att fira, tycker jag.

På födelsedagarna åker vi ofta till Mammim (farmor) och Farfar i Vaxholm. Gustaf skulle jobba och kunde inte följa med, men han och jag bestämde oss för att ta pappa på en slädtur på förmiddagen istället. Mamma hängde också med och Bylur skötte sig exemplarisk. Lite justeringar på vår renoverade släde måste göras, men det får kanske bli till nästa vinter.

Mamma körde så att jag kunde knäppa lite bilder.

Mamma körde så att jag kunde knäppa lite bilder.

Världens finaste slädhäst!

Världens finaste slädhäst!

På hemvägen (vi tog en ganska kort tur) körde jag och pappa satt i. Vi travade upp för en lång backe och lite jobbigt var det allt för Bylur. Jag hoppas ha mer tid så att jag kan jobba mer med hans kondition i vårvinter.

På hemvägen (vi tog en ganska kort tur) körde jag och pappa satt i. Vi travade upp för en lång backe och lite jobbigt var det allt för Bylur. Jag hoppas ha mer tid så att jag kan jobba mer med hans kondition i vårvinter.

Hemma hos Mammim och Farfar var det som vanligt massor av godsaker. Först fick vi sanslöst smarriga vegetariska toasts som Mammim gör i ugnen. Sen blev det massa kakor och Pavlovatårta som hon alltid får helt perfekt! Med lemon curd och himmelskt goda frukter.

Fruktkaka i form av en häst (såklart) och en supersaftig saffranskaka!

Fruktkaka i form av en häst (såklart) och en supersaftig saffranskaka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.