I vår stuga skall vi bara truga

Tänk för att i torsdags hade vi en sotare i torpet och tänk för att nu fungerar den ständigt inrykande vedspisen! Vilket innebär en sak framför allt annat… att jag kan baka i torpet!!! Det där med värme osv är ju bara detaljer… Skämt åsido så är vi så glada att äntligen ha fått ordning på detta. Mycket tack vare min käre far som tar tag i saker och ser till att lösa en massa problem som uppstår. Så kommer man hem till oss ska vi truga med allt möjligt gott om jag får bestämma. Jag älskar ju att baka. Jag har också gjort äppeldryck på Mammims (farmors) äpplen. Den ska helst drickas varm och är smaksatt med kanel, nejlikor och annat juligt. Hade jag mer fritid skulle det nog bli ett brödbakande och drinkmakande mest hela tiden.

Kockumstratten som jag köpte på loppis i somras används flitigt vill jag lova.

Kockumstratten som jag köpte på loppis i somras används flitigt vill jag lova.

Lussebullar på jäsning.

Lussebullar på jäsning.

Och eftersom vi sparat några av Lovis och Myntas ägg kunde vi trots att ingen värper nu pensla bullarna med vispat ägg. Dessa är två av Myntas ägg. så vackra med de vita prickarna på.

Och eftersom vi sparat några av Lovis och Myntas ägg kunde vi trots att ingen värper nu pensla bullarna med vispat ägg. Dessa är två av Myntas ägg. så vackra med de vita prickarna på.

Tricket är att vänta plåten efter halva tiden eftersom de gräddas lite ojämnt annars.

Tricket är att vänta plåten efter halva tiden eftersom de gräddas lite ojämnt annars.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.