Vänskap och okunskap

Ja hörrni… det här med höns. Det visade sig kunna vara bra mycket svårare än vi trodde. Alla hönsen har fortsatt att nysa. Vi har dem sedan några dagar instängda i hönshuset eftersom fågelinfluensan börjat komma in i Sverige. En natt förra veckan dog värmelampan där inne. Det var inte jättekallt just då, men klart att det blir skillnad när det inte finns någon värmekälla. Vi lyckades fixa ett element till kvällen och nu kör vi både element och värmelampa. Men det var tyvärr redan försent. Krusmynta blev väldigt hängig och borta i fredags. På lördagen satt vi med sked och matade henne med mineral- och vitamintillskott blandat i vattnet. Det har de fått tidigare också, men nu hade vi i lite extra.

Sen Katla dog har Krusmynta blivit mer och mer tam. Jag vet inte om det är för att vi gett henne mer tid eller något annat. Men hon kliver gärna upp i knäet och äter ur handen, kommer när man ropar och pratar för fullt. Nu tittade hon knappt upp när vi lockade på henne. Vi lyfte upp henne i knäet och hon slumrade ofta till för att hon var så utmattad. I måndags drack och åt hon helt själv för första gången på tre dagar och vi tänkte att det kanske skulle gå bra ändå. Men sen tappade hon aptiten igen och igår hittade jag henne under redena i hönshuset. Hon hade nog gått in och gömt sig där när hon kände att det var dags.

Om någon har tips på vad man gör åt snuviga höns, säg gärna till. Vi har pratat med veterinär och hört oss för, men ingen verkar ha något konkret svar. Nu gjorde vi allt vi kunde för att hålla Mynta vid liv, ändå gick det inte. Så jag önskar att jag kunde hitta något svar så att våra återstående tre inte går samma öde tillmötes.

De här bilderna tog vi för två veckor sen. Då var alla fortfarande pigga och krya, även om de nyste en del.

De här bilderna tog vi för två veckor sen. Då var alla fortfarande pigga och krya, även om de nyste en del.

Jossi har ruggat en massa och ser inte så vacker ut just nu. Väntar på att de där fina halsfjädrarna ska komma tillbaka.

Jossi har ruggat en massa och ser inte så vacker ut just nu. Väntar på att de där fina halsfjädrarna ska komma tillbaka.

Finaste Krusmynta <3 Pigg och alert och ville gärna komma ut en stund.

Finaste Krusmynta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.