Kattutflytt och katt som spytt

Jag fångade ju in fem vilda katter från ladan, varav två fått flytta hem till oss och tre har fått bo i ett stall på gården ett tag. För två veckor sen kunde dock katthemmet ta emot dem för vaccinering och för att så småningom kunna ge dem nya hem. Det var tre rädda små kissar som åkte med till Solgläntan, men de kan sin sak och kunde konstatera att kattungarna var ungefär 15 veckor gamla (sån lättnad eftersom jag verkligen inte ville ta dem för tidigt från mamman) och den lite större katten var ungefär ett halvår. De protesterade rätt ordentligt när de skulle vaccineras, men allt gick förstås bra. Vi bestämde oss för att vänta med att ta dit våra katter eftersom de precis hade börjat acklimatisera sig i torpet. Vi har inte så bråttom med att veta kön eller vaccinera, de kommer ju inte träffa några andra katter ändå.

Däremot fick vi en trevlig överraskning förra veckan när Mysak hux flux spydde upp lite maskar… Vet inte hur jag bäst beskriver hur äckligt jag tycker att det är. Jag tog upp det vidriga med hushållspapper, gick ut i trädgården och tände eld på det. Kattungar ska ju avmaskas regelbundet från 3 veckors ålder så det var bara att kila iväg till Apoteket och köpa avmaskningsmedel. Tack och lov har vi två hungriga katter så det var bara att ta bort den fria tillgången på mat och krossa pillret med burkmat så fick de i sig det ganska snabbt.

SKORPAN. Den lite mindre av våra två som helst av allt sitter på den lilla avsatsen under spiselkåpan.

SKORPAN. Den lite mindre av våra två som helst av allt sitter på den lilla avsatsen under spiselkåpan.

MYSAK. De där uppspärrade ögonen ser vi inte lika ofta längre. Men jag är ganska konstig när jag fotar, tycker de.

MYSAK. De där uppspärrade ögonen ser vi inte lika ofta längre. Men jag är ganska konstig när jag fotar, tycker de.

Skorpan solar sig.

Skorpan solar sig.

Och undrar vad husse har för sig i sovrummet. Det är lite läskigt det där rummet, men man kan ju vara nyfiken!

Och undrar vad husse har för sig i sovrummet. Det är lite läskigt det där rummet, men man kan ju vara nyfiken!

En avslappnad Mysak på soffan.

En avslappnad Mysak på soffan.

Tillsammans är det bäst!

Tillsammans är det bäst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.