Julornament i tid för advent

Hur ledsamt det än är att Krusmynta gick bort så är jag inte så pass nedstämd att den där varma Julkänslan inte smyger sig på. Jag har pyntat i stugan, druckit glögg, ätit pepparkakor och trycker upp en massa julkort. Vi har ju dessutom fortfarande en tupp och två små fluffiga hönor som behöver kärlek, plus två katter som vi blir mer och mer bekanta med. Än har jag inte tagit några bilder på vårt pynt i torpet. I helgen ska vi ha lite vänner och familj över så då lär det dyka upp en del uppdateringar. Men jag har förstås lite Jul- och vinterinspiration från tidigare år, så för den som likt jag själv inte helt pyntat färdigt ännu kommer här lite bilder.

Lite svårt att pynta med räv. Men denna vackra varelse blev med hjälp av lite korv väldigt tam förra vintern. Han kom när vi ropade och ville gärna bli matad. Jag tänker på Harald Wibergs bilder med Räven och Tomten.

Lite svårt att pynta med räv. Men denna vackra varelse blev med hjälp av lite korv väldigt tam förra vintern. Han kom när vi ropade och ville gärna bli matad. Jag tänker på Harald Wibergs bilder med Räven och Tomten.

Hästar i snöfall är väl bra mysigt det med?

Hästar i snöfall är väl bra mysigt det med?

Huset jag vuxit upp i. Hem hem hem. Jag tycker om det under alla årstider, men lite extra på vintern.

Huset jag vuxit upp i. Hem hem hem. Jag tycker om det under alla årstider, men lite extra på vintern.

Och här är gården under ett snötäcke. Mamma går och skottar medan jag bara fotar, haha.

Och här är gården under ett snötäcke. Mamma går och skottar medan jag bara fotar, haha.

Något suddig bild, men vad gör det? En orörd, snöklädd trapp kan ju vara det bästa som finns.

Något suddig bild, men vad gör det? En orörd, snöklädd trapp kan ju vara det bästa som finns.

Lite kyssar måste man väl få under Julen? Sätt upp en mistel så blir det en extra kärleksfull Jul ;-)

Lite kyssar måste man väl få under Julen? Sätt upp en mistel så blir det en extra kärleksfull Jul 😉

Här har vi flickrummet. Det har jag kvar fortfarande, våra föräldrar har inget behov av att göra om våra sängkammare till något annat. Under Julen brukar det se ut såhär. Ljusstake i fönstret, röd rosett runt renhornen och rutiga sängkläder.

Här har vi flickrummet. Det har jag kvar fortfarande, våra föräldrar har inget behov av att göra om våra sängkammare till något annat. Under Julen brukar det se ut såhär. Ljusstake i fönstret, röd rosett runt renhornen och rutiga sängkläder.

Vackra, gamla julgranskulor kan man göra lite allt möjligt med. De är fina var de än hänger!

Vackra, gamla julgranskulor kan man göra lite allt möjligt med. De är fina var de än hänger!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.