När du vill göra någon glad, bjud på en smarrig lemonad

Helgen som var hade vi två vänner över på lunch. Man kan säga att vi körde ”byt en lunch mot el till hönshuset”. Ilja är nämligen elektriker så han och Katarina var över på lördagen för att hjälpa oss. Hur bra är inte det? Vi får umgås OCH hjälp med saker vi inte fixar själva.

Jag och Gustaf hade förberett den mesta maten innan. Det blev stekt potatis (vår egen) med rårörda lingon (mina egna), gräddsås, kikärtsbiffar och tackfärsjärpar. En hel buffé nästan. Vi fick färsen från vår granne och vän Matilda i somras och eftersom vi så sällan äter kött har den inte blivit tillagad än. Men Ilja är inte så vegetarisk av sig så nu gjorde jag järpar med oliver och fetaost i. SÅ gott! Jag och Gustaf åt det till både lunch och middag dagen efter och tji fick vi när våra magar talade om att de inte var vana vid kött, haha.

För att ha en lite roligare, körbar dricka provade vi att göra en hallon- och citruslemonad. Det blev hur gott som helst så nu måste jag bara dela med mig av receptet!

Hallon- och citruslemonad

Du behöver:

1 pkt hallon (250 g)

2 dl socker

0,5 dl vatten

3 apelsiner

2 eller 3 citroner (beror på hur syrlig du vill ha den)

Tillagning:

  1. Värm hallon, socker och vatten i en kastrull. Låt det puttra ihop under omrörning, tills sockret löst sig.
  2. Krama i apelsiner och citroner (kläm i allt du kan).
  3. Sila till en bunke. Använd en sked för att pressa igenom hallonköttet.
  4. Låt svalna och häll upp på flaska som du kan förvara i kylskåpet (om du inte dricker upp allt direkt).
  5. Servera blandad med lite vatten och is.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.