En helg så lugn med bak i ugn

Helgen har varit hur härlig som helst. Avstressande, insiktsgivande och smakrik. Som en helg ska vara. I fredags gjorde jag jordärtskockssoppa. Receptet jag alltid följer finns på Underbara Claras blogg och kan hittas här. Jag är stormförtjust i den soppan. Vi hade dock i lite extra potatis och morötter, bara för att vi har så mycket av det sen skörden.

Som sagt kunde jag inte låta bli att baka så fort vi konstaterat att vedspisen var ordentligt brukbar. Så i lördags bjöd vi över mina föräldrar, min syster och hennes sambo på fika. Hembakat fika, det har jag knappt kunnat fixa i torpet så länge det inte har varit havrebollar. Linn och hennes kille renoverar ett hus som de hyr av mjölkbönderna som finns mellan oss och hästgården. Där ska de bo tills de kan bygga eget hus. Tänk att vi alla är så nära varandra och tänk att jag och syrran lurat ut våra partners på vischan, haha!

Potatis och söta små morötter från vårt potatisland.

Potatis och söta små morötter från vårt potatisland. Äpplena är från farmor Mammim.

Ingen pose. Bara Gustaf som tog kameran och jag som inte riktigt vet vad jag ska göra (det händer även mig).

Ingen pose. Bara Gustaf som tog kameran och jag som inte riktigt vet vad jag ska göra (det händer även mig).

Vin! Det är inte ofta det, haha.

Vin! Det är inte ofta det, haha.

I taket hänger havreflarnen över pirarna.

I taket hänger havreflarnen över pirarna.

Pappa har sagt att såhär gjorde man förr. Så kan man måste man.

Pappa har sagt att såhär gjorde man förr. Så kan man måste man.

Mamma och pappa hade med sig blommor från den fortfarande blomstrande ängen bakom deras hus. I oktober liksom!

Mamma och pappa hade med sig blommor från den fortfarande blomstrande ängen bakom deras hus. I oktober liksom! Sen är det lite äppelskivor på tork.

Har vi möjlighet någon dag blir det sotning av den andra rökgången. Den som leder ned till bakugnen. Här vill jag baka knäckebröd, pizza och pepparkakor!

Har vi möjlighet någon dag blir det sotning av den andra rökgången. Den som leder ned till bakugnen. Här vill jag baka knäckebröd, pizza och pepparkakor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.