Veganska chokladmuffins med smörkräm

Jag och Gustaf äter så mycket vegansk mat som möjligt. Främst är det ur miljösynpunkt som vi dragit ner på kött- och mejeriprodukter, sen att min sedan flera år olyckliga mage plötsligt mår bra är ju bara ett plus!

När jag bakar brukar jag dock använda ägg, mjölk och grädde om det är med i receptet. Men i skolan är det några veganer så det blir automatiskt mer veganskt bak. Det är kul, jag slår hål på både mina egna och andras fördomar om hur veganska bakelser kan smaka! Senast gjorde jag chokladmuffins med smörkrämfyllning. Svårt att få i krämen i muffinsen, men hjälp vad gott det blev! Nedan har ni receptet.

Veganska chokladmuffins med smörkräm

Du behöver:

Muffins

4 dl vetemjöl

1 dl kakao

3 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2½ dl vatten

1 dl flytande margarin

Smörkräm

Ca 1 dl sojagrädde för visp

Ca 2 dl flytande margarin (jag använder Milda Culiness)

Ca 2 dl florsocker

Några teskedar vaniljsocker

Tillagning:

  1. Blanda alla torra muffins-ingredienser i en bunke.
  2. Häll i vattnet och margarinet och blanda till en tjock smet.
  3. Fördela i muffinsformar. Jag använde ganska små och bakade i 10 minuter i cupcake-maskinen jag fått av min farmor. Annars går det lika bra att grädda i ugnen på 200 grader. Testa med en sticka för att se när de är klara.
  4. Blanda florsocker och margarin till smörkrämen. Som ni nog förstår av ingredienslistan har jag höftat väldigt mycket med krämen. Vispa upp grädde separat, vispa ned den i smörkrämen och blanda i vaniljsocker enligt smak.
  5. Spritsa i krämen i de svalnade muffinsen. Förvara i kyl om de inte ska ätas direkt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.