En lugnare lördag

Det är konstigt vad mycket lugnare allt känns bara för att man inte måste. Lika mycket (eller mer) kan bli gjort, men bara för att man inte “måste få klart tillräckligt för att hönsen ska komma” eller “måste diska så att vi kan laga mat om en timme”, så känns allting kolugnt. Idag har jag och Gustaf fixat de sista gipsskivorna i hönshuset, spacklat och kalkat alla väggar. Vi fixade också hålen i köksluckorna där vi plockat bort de gamla skåplåsen som ska bytas mot knoppar. Förutom detta har vi tagit pauser! Lite sådär; “nu känner jag för att landa på soffan en stund” eller “härligt att sitta och kasta mat till hönsen några minuter”. För att inget måste bli klart just här, nu, idag.

Lådan som ska bli till två reden kalkade jag på insidan. Kalket är till för att motverka kvalster.

Lådan som ska bli till två reden kalkade jag på insidan. Kalket är till för att motverka kvalster.

Det gäller att täcka mun och ögon när man dammar och slabbar med det mindre nyttiga kalket.

Det gäller att täcka mun och ögon när man dammar och slabbar med det mindre nyttiga kalket. Sådär lagom snyggt.

På eftermiddagen skjutsade jag Gustaf till tågstationen. Han skulle på kalas hos en vän, som jag visserligen också var bjuden på, men jag hade ett uppdämt behov av att träffa våra farföräldrar. Så jag är nu i Vaxholm och har haft en underbart trevlig kväll med världens finaste farmor och farfar.

Typiskt för hur det ser ut i deras hus. Massa spännande små saker här och var som man kan beundra. Det känns som att jag upptäcker något nytt varje gång.

Det här är ett ganska typiskt exempel på hur det ser ut i deras hus. Massa spännande små saker här och var som man kan beundra. Det känns som att jag upptäcker något nytt varje gång, fastän vissa saker stått där jämt.

Förrätt, varmrätt och efterrätt - äppelkaka med vaniljvisp. Ingen kan så bra som vår Mammim.

Förrätt, varmrätt och efterrätt – som blev äppelkaka med vaniljvisp. Ingen kan så bra som vår Mammim.

Jag var förstås tvungen att gå runt och fota lite. Kul att ha för framtiden, det händer faktiskt saker hela tiden här.

Jag var förstås tvungen att gå runt och fota lite. Kul att ha för framtiden, det händer faktiskt saker hela tiden här.

Gardiner byts ut, möbler kläs om och vissa saker byter plats.

Gardiner byts ut, möbler kläs om och vissa saker byter plats.

Matsalen på övervåningen. Kristallkronan går inte av för hackor.

Matsalen på övervåningen. Kristallkronan går inte av för hackor.

Köket på övervåningen (det finns kök både nere och uppe eftersom huset är uppbyggt som två lägenheter).

Köket på övervåningen (det finns kök både nere och uppe eftersom huset är uppbyggt som två lägenheter).

Dessa träfigurer alltså. Där kan vi tala barndomsminnen. Faktum är att jag sköljs av en nostalgisk, härlig och väldigt unik känsla nästan varje gång jag är här.

Dessa träfigurer alltså. Där kan vi tala barndomsminnen. Faktum är att jag sköljs av en nostalgisk och härlig känsla nästan varje gång jag är här, som jag inte känner någon annanstans. 

Men nu är det dags att sova. Kan hända att det kommer lite dubletter från interiören då jag antagligen kommer fota en del i dagsljus imorgon.

Men nu är det dags att sova. Kan hända att det kommer lite dubbletter från interiören då jag antagligen kommer fota en del i dagsljus imorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.