Allt det vackra i skogen

Jag är absolut ingen svampälskare även om kantarellstuvning är helt ljuvligt. Jag vet knappt vilka svampar som går eller inte går att äta så jag håller mig till att plocka guldklimparna. Men ätbara eller ej så är ju svampar oerhört vackra. Och just såhär års blir hela skogen extra vacker, nu när vi balanserar på gränsen mellan sommar och höst. Mossan känns lite grönare, diverse svampar pryder marken och färgglada bär dekorerar alla gröna ris. Igår plockade jag svarta vinbär och lingon, men jag måste ut igen för jag vill göra rårörda lingon i mängder!

Flugsvampen, kanske den vackraste sorten?

Flugsvampen, kanske den vackraste sorten?

Vad är det för guldigt som gömmer sig i mossan?

Vad är det för guldigt som gömmer sig i mossan?

Gustaf kom hem med massa kantareller häromdagen. Blir nog en paj att frysa in tror jag bestämt.

Gustaf kom hem med massa kantareller häromdagen. Blir nog en paj att frysa in tror jag bestämt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.