Det ljuva stallivet

Jag måste nog erkänna att jag är rätt nöjd med att jobba i stallet. Det kanske inte kommer som en chock direkt. Men det finns såklart en baksida även med det här enkla, naturnära hästlivet. Den här veckan har jag till exempel varvat att fösa hästar med att plåstra om Bylur som har ett skadat ben. Det kan ju vara något av det värsta när ens ögonsten har ont. När Faramír hösten 2014 fick toxisk grovtarmsinflammation sa veterinären att han kanske inte skulle klara sig. Jag blev helt svimfärdig, kunde knappt förstå att min fina häst som föddes på gården när jag var sju (!), plötsligt skulle försvinna vid 16 års ålder. Helt fel bara. Men då hade vi änglavakt och han klarade de mest kritiska dagarna. Bylur kommer ju att bli bra, men det är fortfarande jobbigt att han har ont. Det gäller att hålla humöret uppe och se till att han har det så bra som möjligt, trots elaka sår och svullet ben!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.