Trädgårdstragedi

Jag skulle vilja påstå att vi har hyfsat bra perspektiv på livet och inte låter små bakslag ta för hårt. Man vet att livet hade kunnat vara åt helv*** mycket sämre. Men jag ska inte sticka under stol med att det var jobbigt när vi “råkade” förstöra en del av trädgården.

Gustaf skulle med röjsågen ta in häcken på ena sidan med en halvmeter. Inte för att man ska röja buskar såhär års, men det var så mycket ogräs som inte gräsklipparen nådde, så det kändes som en bra idé.

Röja i kallingar är en annan bra idé

Röja i kallingar är en annan bra idé

Problemet var att vi råkade hitta vad vi trodde var en fortsättning på stengärdesgården som går en bit bort i trädgården. Vi blev lite carried away och började röja som tokar. Visade sig vara en liten trädgårdsdamm (eller svart hål) med något sort stenröse och ett litet “vattenfall” (ej fungerande). Fint! tänker ni. Men nej.

En mörk öppning med döda kvistar där häcken en gång varit grön. Rester från vad som i en svunnen tid, kanske, eventuellt, varit en idyllisk klick i trädgården.

Derp.

Derp.

Men upp med hakan tänkte jag, det här fixar vi till. I mitt anletes svett kånkade jag undan stenar, slet med mina bara händer upp rötter och slogs mot vildsinta myror (som nog undrade varför jag kom och började möblera om i deras hem).

Korgstolen fick skyla den hemska bakgrunden.

Korgstolen fick skyla den hemska bakgrunden.

Till och med de stökiga trädgårdsredskapen såg fina ut.

Till och med de stökiga trädgårdsredskapen såg fina ut i jämförelse.

Just som jag stod där och kände att “nej, det här går inte, vad har vi gjort?!” hördes ett prasslande från häcken. Där kom Paddy – vårt nya husdjur. En fet och glad padda som kvällstid bor i dammen/det svarta hålet. Den gled obekymrat ner i det mörka vattnet, sträckte ut bakbenen och flöt förnöjt omkring resten av kvällen. Är det konstigt att bli överlycklig över en padda?

I vilket fall blev jag det och tog nya tag. Planen är att gräva en större damm, få igång vattenfallet och plantera ordentliga växter, men vi har vår provisoriska lösning med krukväxter så länge 🙂

Långt ifrån klart - men bättre. Plankan är för att Paddy lättare ska kunna ta sig upp, haha.

Långt ifrån klart – men bättre. Plankan är för att Paddy lättare ska kunna ta sig upp, haha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.