Som sagt, vi har haft fullt ös med besök i torpet och middagar och i söndags hade vi våra vänner Loppan och Tess över. Vi gjorde ett badförsök i sjön under dagen. Lättare sagt än gjort när det inte finns en ordentlig brygga som faktiskt når ut i vattnet. Vass-sim kan ju annars funka.
På kvällen åt vi middag, det blev wok som vi gjort bland annat på den pak choi vi själva odlat. Till efterrätt hade jag bakat en chokladfudgetårta. Hade aldrig provat den förut men jag lovar att den kommer göras fler gånger! Krämig, chokladig och perfekt med lite bär och grädde.

Jordgubbar plockade från det lilla jordgubbslandet i trädgården
Chokladfudgekaka
Ingredienser
Botten
150 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Fudgetopping
1,5 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
1,5 dl strösocker
100 g mörk choklad
75 g rumsvarmt smör
Tillagning
- Smörj en form med löstagbar kant och värm ugnen till 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa samman äggen med strösockret, vaniljsockret och därefter kaffet.
- Vispa ner mjöl, kakao och bakpulver i smeten – sikta gärna i det med en sil.
- Blanda i det smälta smöret.
- Häll smeten i den smorda formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Vill du som jag ha en seg snarare än kladdig botten kan du låta den stå inne några minuter extra på eftervärmen.
- Häll i grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull och låt koka under omrörning i några minuter. Smeten ska bli blank och lite tjockare.
- Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret.
- Häll därefter fudgesmeten på bottnen och låt kakan kallna – först i rumstemperatur och sen i kylskåpet.
- Pudra gärna över kakao eller Oboy och servera med vispad grädde och goda bär.