Sovrummet före och efter

Stugans innanmäte kunde inte mäta sig med vår drömbild och mötte inte – med våra mått mätt – våra förväntningar. Det har inte gjorts mycket åt insidan på länge så vi hämtade färg och roller och skred till verket. Gustaf har suttit på sina bara knän och gnuggat hela golvet rent. Vi tejpade, skrapade, skruvade loss, stuvade undan möbler och målade en och två gånger. Inte för att vara den som är den, men jag kan ju tycka att det blev ett rätt så stort lyft.

Hade vi haft tid och råd hade vi kunnat göra ett ännu grundligare jobb. Det sitter spik och pappersbitar från när någon en gång täckt innertaket. Nästa person tyckte visst att det räckte att slita bort det mesta av pappret och sen måla över allt i ett svep. det finns många såna “irriterande” detaljer som vi kanske tar oss an i framtiden. Sen hade jag älskat en tidsenlig tapet. Men som sagt, att bara dra på ny färg är ändå en både ekonomisk och bra lösning!

Beige kanske kan ses som en tråkig färg. Jag har dock alltid gillat den. Får mig att tänka på sandstränder, kolaglass, nougat, fudge… Mest ätbara saker. Rätt som det är sitter jag där och gnager i väggarna.

Vad är egentligen grejen med att ha så mycket kuddar och filtar så att man måste plocka bort två tredjedelar för att överhuvudtaget få plats i sängen?

Vad är egentligen grejen med att ha så mycket kuddar och filtar att man måste plocka bort två tredjedelar för att överhuvudtaget få plats i sängen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.